СТРАХУВАМ СЕ!

Страхувам се.
Страхувам се, че в страната ни настъпва червен фашизъм.
Както във всеки добър хорър, всичко започна отдалече и съвсем тихичко. Преди около три години на една теоретична конференция на многото фракции в БСП бе подадена идеята (цитирам по памет): „Да се премине в активно настъпление в интернет. Да се създадат стотици и хиляди блогове, в които да се разясняват нашите идеи и да се опровергават клеветите на реакцията.”
Идеята се оказа ялова. Както казва поговорката, можеш да заведеш коня до реката, но не можеш да го накараш да пие. Или в случая – можеш да създадеш и милион блогове, но от тях няма полза, ако никой не ги посещава.
И тогава „настъплението в интернет” беше пренасочено – към съществуващите форуми и към коментарите в печатните издания. А „настъпващите” бяха единодушно ориентирани да използват езика на омразата. За тях няма вече „седесари” или „гербери”. Има седерасти и герберасти – с други думи седесари-педерасти и гербери-педерасти. И разбира се тикви, бабуини, примати… Плюс измисленото незнайно откъде „шофьори и фризьорки”, гъделичкащо егото на пишещите – „ето, аз съм по-горе от тия низши твари!”.
ЕЗИКЪТ НА ОМРАЗАТА Е ПЪРВИЯТ ПРИЗНАК НА ФАШИЗМА.
Опиянението от езика на омразата даде кураж. Дойде време един ръководител на партия официално да заяви: „Ако това правителство не си тръгне с мир, ще си тръгне по друг начин”.
„Другият начин” стана ясен много скоро. Използвани бяха справедливите протести срещу енергийните монополи, за да бъдат пуснати в действие тълпи от лумпени, които сами си признаваха: „Бате, дадоха ни по триста лева, за да правим мизерии”.
ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЩУРМОВИ ОТРЯДИ ОТ ПЛАТЕНИ ЛУМПЕНИ Е ВТОРИЯТ ПРИЗНАК НА ФАШИЗМА.
Отчаяни хора се самозапалиха. И същият ръководител на партия не пропусна цинично да се възползва от тази трагедия: „Живите факли са символ на това управление”.
ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЖЕСТОКА ЧОВЕШКА СМЪРТ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ Е ТРЕТИЯТ ПРИЗНАК НА ФАШИЗМА.
(В скоби – не просто се страхувам, а изтръпвам от ужас, като си мисля, че тия самозапалвания може и да са подпомогнати от някого.)
Накрая дойде грандиозната манипулация на Мая Манолова и ТВ 7 в деня за размисъл, която наруши изборното законодателство. Тиражирана беше една съшита с бели конци лъжа, за да бъде повлияно върху резултатите от изборите.
ПРЕВРЪЩАНЕТО НА ЕДНА ЛЪЖА В ИСТИНА ЧРЕЗ СТОКРАТНО ПОВТАРЯНЕ Е ЧЕТВЪРТИЯТ ПРИЗНАК НА ФАШИЗМА (Гьобелс го е казал изрично).
От там нататък новите фашисти тръгнаха стремглаво по стъпките на своите предшественици:
- временно използване на „сламен човек” – Орешарски=Хинденбург;
- впрягане на съдебната система за политически цели;
- пълен контрол над медиите;
- цензуриране на интернет, триене на неугодни мнения и заплахи с полицейска разправа (е, това вече е ново – при Хитлер не е имало интернет);
- създаване на политическа полиция чрез сливане на разузнаването и организацията за борба с организираната престъпност.
И разбира се, съюзяване с крайните националисти.
ОБЕДИНЯВАНЕТО НА СОЦИАЛИЗЪМ И НАЦИОНАЛИЗЪМ Е ПЕТИЯТ ПРИЗНАК НА ФАШИЗМА.
Едва ли съм изброил всичко. Но и това е достатъчно, за да се страхувам. А най-много се страхувам от мълчанието, с което се посреща този безумен, настървен реваншизъм. Когато най-сетне се опомним и надигнем глас… няма ли вече да бъде късно? Няма ли тогава да ни посрещнат със „Здравейте, циркаджии” или „Дай да разваляме седянката”?
Времето за протест е сега!
Или по-конкретно: в неделя, 16 юни от 18.00 часа пред Народното събрание.
Аз, Любомир Николов, известен още като Колин Уолъмбъри, ще отида. Каня и вас, мои близки или задочни приятели, всички, които ме цените поне малко заради преводите на Толкин, заради моята фантастика и книгите-игри.
ЕЛАТЕ!

About Lubo

Writer, translator etc.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

11 Responses to СТРАХУВАМ СЕ!

 1. Григор says:

  Понякога си мисля, че фашизмът е просто маска за тези хора – точно както преди беше комунизмът. Те никога не са били нито комунисти, нито каквито и да било други в смисъл на убеждения. Имат само едно убеждение – искам власт, абсолютна, завинаги.

  Комунизмът ги ограничаваше с нуждата от поне малко демагогия в името на човешкото благо. Смениха го с капитализъм, там по може без нея. Но не са и капиталисти. Биха били феодали – но само ако няма как да бъдат робовладелци. Това е, което в крайна сметка искат.

  Те са социопати и психопати. По това са подбрани – социопатът и психопат е истински безценният кадър за „службите“, които са ги подбирали и обучавали. Социопат, за да е способен на абсолютно всякакви задачи, и психопат, за да има с какво да бъде държан, командван и изобщо управляван. Тези служби така умеят, това знаят и на такива хора единствено смеят да разчитат.

  Тези хора знаят, че са изроди. Способни са на всичко зло – комунизъм, фашизъм, тираничен феодализъм… Нещото, което никога не биха направили, е да се покажат пред хората. Знаят отлично каква реакция ще предизвикат, колко силно ще обединят всички срещу себе си. Затова и винаги търсят как да управляват скрити – зад това или онова бушонче, зад това или онова марионетно правителство. Истинските им същности са точно така ужасяващи за всекиго, както скриваните лица на архизлодеите от приказките. Вярвайте им в това отношение – щом правят толкова много и крайни неща, за да се прикриват, значи има защо. Никой не го знае по-добре от тях.

  Те искат да са робовладелци, а ние – техните роби. При комунизма беше точно така. При капитализма, който те строят, е същото. Каквото и социално устройство да им разрешим да създават, задължително ще го превърнат в мечтата си – робовладелство над нас.

  Затова и аз се присъединявам към Любомир Николов. Елате да попречим нашите старини и животът на децата ни да минат като робство под тези хора.

 2. Pingback: 16 юни: Национален протест „Оставка на кабинета „Орешарски“ | Калин М. Ненов

 3. Кал says:

  Прекрасно обобщение – благодаря от сърце!

 4. Кал says:

  И малко тема за размисъл:

  Заради брутално поведение на концесионера в северната част на Иракли трябва веднага да бъде отнета концесията

  Все повече ми се струва, че тези са истинските цели на новия кабинет и мафиотите (или, ако предпочитате, „бизнесмените“), обслужвани от него. Докато по-„едрите“ намерения са само кьорфишеци – откланят ни с тях вниманието от „дреболиите“…

  Проекти за по няколко десетки (стотици?) милиона не са никак дреболия. Нито щетите, които ще имаме да оправяме подир тях.

 5. Ели says:

  Не искам Пеевски за шеф на ДАНС
  Днес в 18:30
  Министерски съвет в Sofia, Bulgaria
  https://www.facebook.com/events/475048025915600/

 6. Кирил says:

  Аз също се страхувам, защото вече знам какво става когато тези партии управляват. Ще ограбят държавата, ще подпишат договори и ще теглят кредити, които ние ще плащаме десетилетия напред. Единственият начин, да се намалят щетите за българският народ е протеста. И наистина се радвам, че народа започна да се осъзнава какво го очаква. Когато се върна в България, непременно се включвам!

 7. Ангел says:

  Хубаво се пише за абстрактни неща като език на омразата и многократно повтаряне на лъжа с идеята да стане истина, но е важно кой прави тези неща и това да се подкрепя с факти.

  Ето примери с езика на омразата:
  http://www.bgpatriot.com/web/bg/topics/bulgaria/ataka/hate.php#speak

  Споменават се юнските протести – ето седем теми, които са повече информативни, отколкото аналитични и си служат с конкретни факти, а не с абстракции:
  http://www.bgpatriot.com/web/bg/topics/bulgaria/protesti_2013/

 8. Григор says:

  Аман от атакаджийски спам…

 9. Ангел says:

  Този Григор дали не е същият, с когото споря тук (потърсете “Ангел”):
  http://www.gatchev.info/blog/?p=1603

 10. Григор says:

  Точно същият съм.

 11. Lubo says:

  И трябва да кажа, че най-често сме на едно мнение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>