АМИ В ТАКАВА!

Вчера сутрин случайно чух по БТВ радио как на един изказващ се ачик-ачик му резнаха телефона (не от радиото). И възкликнах: Господи, в каква държава живеем?
А днес прочетох вест, на която още не мога да повярвам:

България и Северна Корея ще си сътрудничат в образованието и медиите

България ще си сътрудничи със Северна Корея в областта на науката, образованието, културата, медиите, съобщи правителствената информационна служба. Днес Министерският съвет е одобрил проекта на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата между България и Корейската народнодемократична република.Тя обхваща периода 2014-2017 г.
“Изпълнението на договореностите, залегнали в документа, ще доведе до разширяване на връзките и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на образованието, в т. ч. и чрез размяна на стипендианти, ще създаде възможности за развитие на отношенията в сферата на изкуството, културата, медиите, библиотечното дело, книгоиздаването, архивите и спорта”, е посочено в правителственото съобщение.

Та… в каква държава живеем ли?
Ами в такава!

About Lubo

Writer, translator etc.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to АМИ В ТАКАВА!

  1. Григор says:

    С търпение и преклонена глава се стига далече.

  2. Кирил says:

    За сътрудничество в културата разбирам. Разменянето на студенти също е добра идея. Но науката, образованието и медиите ми звучи като комунистите от двете диктатури ще обсъдят как е по-лесно да тероризират хората.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>