СЛЕД ПРОТЕСТА

“Страшен мрак е паднал над нас, но ние не бива да се предаваме. Ние ще вдигнем лампите на смелостта и ще открием пътя към утрото.”
Преди седемдесет години един боец на Френската съпротива загинал в подземията на Гестапо. Не знаем нищо за него. Не знаем дори името му. Останало е само предсмъртното му писмо, съхранено в архивите от педантичните германци. Именно от това писмо са горните редове.
Днес ние протестирахме за пръв път срещу хората, които тласкат страната към гибел. Журналистите (загрижени повече за собствения си залък) побързаха да сведат бройката ни до 200-300 души. Партийните бонзи обявиха протеста за незаконен.
Но лампите на смелостта не могат да угаснат – дори ако формиращата се в момента политическа полиция тръгне по стъпките на Гестапо.
Ние ще намерим пътя към утрото. Вярвам го!

About Lubo

Writer, translator etc.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

7 Responses to СЛЕД ПРОТЕСТА

 1. Кал says:

  Опитаха се, разбира се, и да го припишат „политически протест“. Имена не цитирам – както казваше една моя героиня: „Името им ще изтлее…“. ;)

  Ето впечатления и от мен:

  http://kal.zavinagi.org/?p=301#comment-5784

  Стъпка по стъпка, по тоя път…

 2. Григор says:

  @Кал: Опитаха се вече да го изкарат политически. И лично (любимката на целокупния български народ Мая Манолова), и чрез купени и сплашени медии.

  Но няма как да спрат Интернет. Опитат ли се, ще си спретнат не просто революция, а гражданска война. А докато го има, истината ще продължава да си пробива път. И да учи хората да разпознават продалите се от непродалите се.

 3. Lubo says:

  И като гледам снимката… що не ми казахте, че хатимакито ми е накриво?
  :(

 4. Кал says:

  Снимката лъже. На мен си ми изглеждаше супер. :D

 5. Lubo says:

  Ели, снимките ти са страхотни!

 6. Ели says:

  Тези от линка не са мои. :) Моите така и не намерих къде да ги сложа, освен във фейсбук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>