ТИЯ ХОРА СА ОБЕЗУМЕЛИ!

Никога не бих могъл да си представя, че за толкова кратко време едно правителство може да извърши толкова много безумия. Току-що узнах поредната невъобразима новина:

България има достатъчно добро екологично законодателство, което да позволи извършването на предварителни проучвания на евентуални залежи на шистов газ у нас, да се прецени къде технологиите създават опасност за природата или за здравето на хората и тогава да се казва “не“ за конкретния проект, а не да има мораториум. Това заяви пред БТВ новият министър на екологията Искра Михайлова. Според нея основният проблем е в липсата на доверие. Тя смята, че сегашната забрана за използване на технологията хидрофракинг “елиминира възможностите на екологичното законодателство в България, елиминира възможностите на европейското екологично законодателство и казва: не, ние въобще няма да правим нито опити, нито ще се интересуваме имаме ли такава възможност“.

Отварянето на вратичка за шистовия газ е само една от поразиите, които министрите вкупом се втурнаха да вършат. Ето и някои други:
– Прекратено е международното издирване на Маргините;
– Подготвя се изучаването на турски език като ЗИП;
– Здравната министърка лобира за отмяна на забраната на пушенето в заведенията;
– Вигенин готви реабилитация на посланиците от Държавна сигурност;
– Министерският съвет дава на частна фирма поръчка за НАПИСВАНЕ НА ЗАКОН срещу 600 хиляди лева;
– Готви се драстично поскъпване на парното – за да фалира и да преминем на ток.
– Мая Манолова се готви да даде Здравната каса на сестра си.

И подир всичко това гореупомената госпожа пита невинно: Ама как тъй ще протестират срещу правителство на три дни?
Допълнение: Пропуснах идеята децата да тръгват на училище от четири години. Както и желанието на ДПС да им бъде дадено управлението на 7-8 области, тоест една четвърт от страната. Сигурно и други велики намерения съм пропуснал. Пуста гьостерица…

About Lubo

Writer, translator etc.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to ТИЯ ХОРА СА ОБЕЗУМЕЛИ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *