НЯМА ДА ОТСТЪПИМ

Отвсякъде ни обсипват с възражения и обвинения:
- София не е България!
- Вече имаше избори, вие сте против гласа на народа!
- Аз чух, че на бабата на една позната жена предложили пари за да участва в протеста!
- Нищо няма да направите!
- Вие сте богаташите, бедният народ е срещу вас!
Може и да не успеем. Но няма да отстъпим. Европа постепенно осъзнава, че в България става нещо уникално – мирен, усмихнат протест, който държи да постигне целите си без насилие.
Подкрепиха ни посланиците на Франция и Германия. Сега ни подкрепя и посланикът на Холандия.
Европа няма да търпи едно сламено правителство, командвано от кукловоди в сянка. Това е сигурно.
И един ден Новата тройна ще се събуди силно изненадана.

About Lubo

Writer, translator etc.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to НЯМА ДА ОТСТЪПИМ

 1. Michel says:

  Браво, Любо! Добре го каза! :-)

  #ДАНСwithme до оставката, казвам аз. Тия са мега-нагли и не ги ли бутнем от властта сега, утре ще е късно — може и до пълна диктатура да се стигне :(

 2. Григор says:

  Направо почвам да мисля за номинации за книгата на Гинес:

  - За най-глухо правителство: нашето. (Някои африкански диктатори се опитват да ни конкурират, ама разни там маймуни никога няма да могат да се сравнят с истинския комунист!)

  - За най-голям външнополитически клоун: Вигенин, с нарежданията му към посланиците, от чиито държави идват помощи за България по два милиарда годишно, да си затварят устата. (Предишният рекордьор беше пак българин – Бат Бойко – но Вигенин го слага в малкото си джобче. Съмнявам се дали дори Сидеров ще може да подобри подобен рекорд.)

  За най-тежко умствено объркване: Пламен Орешарски. (Да организираш разговори с протестиращите, които да проведеш вместо с тях с клакьорска организация – не е малко. Трудно ми е да си представя с какво трябва аз да съм надрусан, за да се объркам така.)

  - За най-голям гьонсурат: Михаил Миков – „Ние си излизаме в отпуска, те да си протестират колкото щат.“ (Виж коментара за африканските диктатори и истинския комунист.)

  - За най-голям медиен магнат: пак Михаил Миков (заповедта му към всички медии да излъчват единствено тези данни за броя на протестиращите, които дава МВР).

  - За най-поразяваща уста: Мая Манолова. (Доскоро безспорният лидер беше Владимир Каролев, но и той беше сложен в малко джобче.)

  - За най-високо заплащане: Волен Сидеров. (Той си знае за какво точно става дума. И всички българи също знаем. Особено тези, дето се правят, че не знаят.)

  - За най-страховит рушвет: пак Орешарски. (При стандартните тарифи за рушвет в България подписването на толкова неизгоден договор като този за „Южен поток“ трябва да е донесло между 700 милиона и 1 милиард. Ако не е взел такъв рушвет, а е подписал такъв договор, алтернативата е да бъде номиниран за най-уникален идиот.)

  … Като се замисля, буквално няма човек в правителството или по-видна фигура в Народното събрание, които да не са за номинация. Чак не ми се пишат предложения – скучно и тъжно е.

  Така че – да действаме. До оставката им, без колебание.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>