ВЪЗХВАЛА НА РОБСТВОТО

Не желая този блог да става политически. Затова избягвам подобни теми. Но понякога просто не мога да се удържа. Като днес.
От време на време си хабя нервите и времето по форуми. Водя безсмислени спорове… и неведнъж ми се е случвало да открия колко съм наивен. Преди два-три дни ми се случи отново.
Винаги съм смятал, че яростните привърженици на БСП са предимно надъхани бетонни фенове от типа “Левски-ЦСКА”. Понякога съм се изненадвал, че сред тях се оказват и много интелигентни хора, но съм си го обяснявал с факта, че емоциите замъгляват разума.
Ето обаче нещо, което ми показа колко съм бил наивен:
——————–
Такаааа…
Щях да се впусна в дълги описания, но пивнах едно кафе и студена водичка, та ще се огранича само в едно.
Бъркате!
Много бъркате!
Смесвате наивно.Мафиоти, мутри, партийни фигури, групировки, банди, партии…Не, че не са едно и също де, не че не трябва да са в затвора, но така в този тюрлюгювеч дето го превите – ми то никой, НИКОЙ, включително аз и ти не трябва да сме навън, щото просто сме живели по това време и сме извършвали действия достойни за престъпление – най малкото сме подкрепяли един или друг, едни или други и т.н.
Пет пари не чини, че сме били лъгани да речем /това не оневинява изпълнителите/, че сме учавствали в законни действия – избори да речем /щото като сме пратили на власт престъпници – и ние сме съучастници/ и т.н.
Преход се прави от една система в друга от номенклатурата /запозната години преди да се случи с това как, кога и с какви методи ще се случи/, разни величия свързани със съответната власт /имащи познанията и възможностите да дирижират прехода/, разни специални служби /ДС да речем, щото имат информацията, каналите, досиетата и държат в шах мнозина/, политическите фигури и партии /получаващи властта законно/ и упражняващи я най вече в своя изгода /по цял свят е така дори и не в преход да са обществата/, мафия и силови структури /незаконно, но организирани и силни и налагащи чрез страх волята си/.
До тук!!!
Ти, вие…какво сте очаквали бе приятелчета?
Че ще правите вие преход ли?
Ххаааххх…
Ми то и аз това очаквах – че ще правиМ преход, ще вървим по нов път, ей сегинка на…светло бъдеще, с труд и умения…урраааа…
К*Р!!!
Наивни сополанковци и офци!
СЕГА какво искате – да се върне 23 г. назад и да почнем пак ли?Ами не става!
И СЕГА – тънкия момент – до СЕГА всичко това се правеше като преход от ПРАВИЛНИТЕ хора, които контролираха положението.Заебете вие кукловоди и други такива мурафети.Доколкото ги има кукловодите – те са все от ПРАВИЛНИТЕ хора.
До СЕГА!
Преди 3 години се случи нещо, което излезе извън реда на нещата.
Правилните хора изпуснаха положението и изведнъж машите, изпълнителите на мокри поръчки, тъпите полицаи и пожарникари, простолюдието от калинки и микса от плебс изведнъж се оказаха на гребена на вълната!
И разни “правилни” хора, се видяха в чудо и принудени да се съобразяват с тях!!!!
С дребните мутропримати?!
Едни от правилните хора се настаниха на място и почнаха да плащат, но други бяха изхвърлени зад борда, щото просто мутрите са прости!
Поради вродената си простотия, герберастията не можа дори това да направи – да отговори на изискванията на “правилните” хора, така че да има и за матряла който да бачка, но и да не мрънка много и да създава блага за “правилните” хора.
Спря бачкането, щото мутрите не го могат и това.
Спря и комфорта осигуряван от досегашните партии, щото мутрите го карат през просото.
Спря и предвидимоста, щото мутрите се въртят всеки ден.
Спря и сигурността, щото огладня матряла и почна да се бунтува.
Спря и доверието отвън, щото ги видяха, че са неимоверно прости, а оттам пресъхва и кранчето за “правилните” хора.
И още много неща спряха.
Какво значение има тук плебса какво мислел и неккви манерки и бърдучета?
Разбърка се пяната и мутрите не са в състояние да я уталожат.
Освен всичко – повярваха си, че ТЕ са тия които дърпат конците – ГРЕШКА!!!
И т.н….
Хм, само едно реших да напиша – а виж какво излезе.
Спирам.
Файнъли, точно “правилните” хора ще хвърлят изпортилите се мутри на тигрите.
Нали знаеш как става?
Точно като си помисли примата правещ се на гладиатор, че ТОЙ е важния на арената и държи положението в свои ръце – зрителите във “форума” се развикват…и “правилните” хора показват
Нали знаеш какво значи това?
Нали разбираш какво удоволствие ще изпита тълпата /матряла/ от това?
За съжаление – и аз, живот и здраве ще го изпитам.
За съжаление, щото предпочитах да минем без цялата тази простотия, но…такъв е живота, кво да прайм?!
—————–
Доплака ми се от безсилие пред тази хладна, нечовешка логика. Тя казва: Винаги ще бъдете роби, но поне изберете нас, ние сме по-правилни господари.
А къде оставам аз, доживотно заразеният с комунизма от Пладнето на братя Стругацки?
На боклука, вероятно…

About Lubo

Writer, translator etc.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

11 Responses to ВЪЗХВАЛА НА РОБСТВОТО

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *