ИЗ ТАЙНИТЕ АРХИВИ НА НКВД

Другарю Берия,
Открихме най-подходящия кандидат за предложената от Вас секретна операция. Става дума за з/к № 4481263, а именно
БОФУР АКИМОВИЧ МЕРАК-АДЕР

Гражданин на Хуздулската АССР, Морийска околия. Роден в бедно пролетарско семейство (потомствен миньор). През 1918 година встъпва в редовете на Червената армия. Отличил се в боевете срещу басмаческо-оркските банди на Азог-бей, за което е награден с орден „Червено знаме”.
Впоследствие замесен в джаксъновско-троцкистки заговор. Осъден за антисъветска дейност по член 58 на 10 години без право на кореспонденция.
З/к Мерак-Адер осъзнава вината си и се стреми да я изкупи с ударен труд, благодарение на което добивът на митрил в неговата бригада се повиши със 78%.

Началник на ГУЛАГ „Колима-5”
Родион Андреевич Милашко

 

Другарю Сталин,
Изпращам Ви досието на з/к Мерак-Адер, когото смятам за най-подходящ кандидат за операция „Звяр”.

Берия

 

Абре, Лаврентий!
Чавка ли ти е изпила акъла? Кого ми предлагаш? Ти видя ли, че е висок три педи? И отгоре на всичко говори руски с грузински акцент.

Сталин

 

Другарю Лисенко,
Изпращам Ви хуздулския гражданин Мерак-Адер, Бофур Акимович. Погрижете се за увеличаване на ръста му. Вярвам, че за марксистко-ленинската съветска биология няма невъзможни задачи. Вижте там, направете нещо заедно с другаря Мичурин.

Берия
П. С. И обсъдете дейността на Вавилов. Отказа да съдейства по въпроса. Оправдава се с някакви си гени, което намирисва на мендело-попщина.

 

Другарю Берия,
Връщаме ви гражданина Мерак-Адер, Бофур Акимович. За марксистко-ленинската съветска биология наистина няма невъзможни задачи. Както казва другарят Мичурин, ние няма да чакаме милости от природата.
Пренебрегвайки вавиловските лигавщини, ние приложихме здравите народни традиции на разтягане с помощта на скрипец. Ръстът на подопитния субект е увеличен до 180 сантиметра. Това достатъчно ли е?

Лисенко

 

Другарю Берия,

Докладвам, че агент Мерак-Адер, Бофур Акимович премина успешно пълния курс в школата за диверсионно подривна дейност. Във всички дисциплини показа отлични резултати. Единственият му недостатък е категоричният отказ да използва експлозиви и огнестрелно оръжие. Твърди, че по хуздулски народни традиции ще използва само секира или кирка.

Судоплатов

 

Лаврентий,
Получих отчета ти.
Майната му на огнестрелното оръжие. Като ще е кирка – кирка да е. Важното е да претрепе Троцки. Пратете го в Мексико при другаря Ривера.

Сталин

П. С. Ако оцелее, можете да го пратите и при Джаксън.

 

Другарю Сталин,

Операция “Звяр” приключи успешно, но агент Мерак-Адер попадна в лапите на фашистката мексиканска полиция и сега е в затвора (прилагам снимка).

Предлагам засега акцията срещу Джаксън да се отложи.

Берия

 

Из Българския Толкин форум:

ДЖАКСЪН, ПОКАЙ СЕ!

About Lubo

Writer, translator etc.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to ИЗ ТАЙНИТЕ АРХИВИ НА НКВД

  1. gost says:

    Хахахахахахаха!…

  2. Григор says:

    Господи, как се смях! Ако това се появи в руски превод, сигурно ще е хит из Рунета…

  3. Веси says:

    Ако акцията срещу Джаксън се забави много, иде ред на Силмарилиона. Макар че аз бих за зарадвала като че ли повече на екранизация на Червенокосият Джайлс. Не мога да реша дали Саймън Пег или Иън Мак Грегор в ролята на фермера Джайлс от Хам. (Мислете му някой ако каже Чък Норис.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>