ДВА ЗАЕКА

Вредна личност е Григор. Понякога му хрумват такива идеи, че нито да ги приемеш, нито да ги отхвърлиш.
Ето, и сега. Взе, че предложи да направя писателски уъркшоп.
Ха де!
Нито съм някакъв корифей, нито владея до съвършенство тънкостите на писателския занаят, нито имам педагогическа дарба.
А от друга страна… защо пък да не опитам? Във виртуален вариант. Ако излезе нещо – добре. Ако не стане – няма да ми се сърдите.
А като се замислих за това, реших да убия с един куршум два заека.
Може би не всички знаете, че идната събота пак ще има протест срещу АСТА. Боя се, че ще бъде много по-малоброен от предишния. Затова смятам непременно да отида. Ще бъде от 11.00 около Паметника на Съветската армия. Ако искате да подкрепите протеста, или пък да си поговорим за уъркшопа, заповядайте и вие. За всеки случай пускам снимка – да ме познаете.

About Lubo

Writer, translator etc.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

15 Responses to ДВА ЗАЕКА

 1. Григор says:

  И аз ще съм там.

  И от сърце се надявам да бъда приет за студент в уъркшопа. :-)

 2. Направете го този уъркшоп, ама не само виртуално! Поне веднъж месечно да има някъде срещи на живо, където да се бистрят реално темите – примерно всяка първа или последна събота/неделя на месеца, ето вече се стопля времето, ще може и на открито – Борисовата, Южния Парк… Ще идвам, и още как!

  А ти Гриша да не бягаш по тъча, защото ако Любчо стане председател на такъв уъркшоп, ти трябва да си зам.-председател! И изобщо да не излизате с приказки, че не се чувствате достатъчно компетентни за целта, че като ви запухам с по една сопа и двамата, белким ви избия тая пуста скромност от главите :-D Досега не съм срещал български хорър-разказ, който да се доближава поне малко до “Бонанза”, който двамата правихте в съавторство за книгата-игра “Гримоар” през 98-а. А аз български хорър съм чел. Доста.

 3. adyankov says:

  С удоволствие бих се включил, както писах и по-рано. Идеята с парка е също чудесна. Жалко, че в София нямаме подръка и руини от някой изоставен амфитеатър – за публично четене.

  • Tatyana Saeva says:

   Има нещо подобно в Банкя – в малкия парк има естрада, която не се разглобява, ползват я за събития.

  • Oren-dze says:

   Военен парк – има охрана и ясни правила (доста смешни), нещо като поизоставена театрална сцена, сравнително спокоен е.

 4. Григор says:

  @Бранимир: От Любо всеки има какво да научи. Не само защото е майстор, а и защото чудесно го бива да обяснява литературната част. За разлика от мен. Когато има майстор, е редно калфата да си мълчи.

  Колкото до българския хорър – ти не просто си чел доста, а си написал доста от българския хорър, който заслужава добра дума. Така че когато стане дума за хорър, се надявам да си добре дошъл да кажеш това-онова. :-)

  @adyankov: Руините са въпрос на въображение. :-)

 5. Бранко says:

  Гри, благодаря за хубавите думи, но щом става въпрос за родния хорър, не смея да надигам глава – там дори когато калфите говорят, редно е чираци като мен да мълчат :-D Иначе да, бих казал каквото знам и мисля на драго сърце.

  А иначе изгарям от нетърпение да чуя Любчо по темата! Да го направим тоя уъркшоп, егати! Както казва Казандзакис в “Алексис Зорбас” – “Смело напред бе, човече, скочи и с двата крака и стигни до края! Смело напред и се не бой!”

 6. Pingback: Grigor Gatchev – A Weblog » Blog Archive » Протест срещу ACTA… и писателски уъркшоп

 7. mdam says:

  Незнам дали си спомням правилно, но преди време Григор беше писал, че може да си купим предварително ваша творба преди още да е направена(т.е. да се плати част от написването и). Ако съм си спомнил правилно и ако има банкова сметка за нещото моля да ме упътите, че не мога да намеря.
  Жалко, че този път няма да мога да дойда на протеста.

 8. И аз бих се радвал да присъствам на такъв уъркшоп с г-н Уолъмбъри. Дори и без кауза, а и не еднократно.

 9. morro says:

  Ей, разгеле! :)
  С пет ръце съм за! Включвам се веднага – виртуално, аналогово, нереално – аз съм си стар метаморф – ще намеря как!
  Много благодаря на Григор за заразната идея! Виден мозъчен провокатор си е той, човек трябва да се пази най-вече от нещата, които подхвърля ей така – уж случайно, пък после хоп – костилката взела, че се оказала от баобаб (ако семето му е костилка де :) ).
  Стига толкова отклонения – ще се постарая утре да съм там. Но дори и да се разминем – да се знае за протокола, че искам да се включа! Хич не ща да изпускам българския Clarion!

 10. Кал says:

  Искам! :)

  (Обаче… дали делата на ЧоБи ще ми отпуснат време? :/)

 11. Иван Богданов says:

  Присъствах през 2004-та на една лекция на Любо Николов на един писателски уъркшоп, който бяхме организирали и бях /а и все още съм/ дълбоко възхитен и от нивото на лекцията, а и от голямата ерудиция на автора.
  С удоволствие бих посещавал такъв курс, а и мога да организирам още много хора.

 12. Лъчо says:

  С удоволствие ще се включа, щом си решил да се престрашиш! :)

  Идеята е много добра!

 13. oktimus says:

  Г-н Николов, минавам да кажа едно огромно благодаря за това , че израстнах с вашите книги, също за дейността Ви като преводач и най-вече за това, че Сте един невероятен автор и човек!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>