СВЪРШИХ!

Най-сетне приключих с “Легенди от Средната земя”! Книгата е готова и трябва в най-скоро време да излезе в издателство “Изток-Запад” с илюстрации на великолепния Петър Станимиров.

About Lubo

Writer, translator etc.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to СВЪРШИХ!

 1. Morro says:

  Иха! Супер! Връщат се времената на Плеяда и Стивън Кинг… :) Колко ме окуражава и радва това, че книгата ще бъде издадена, че си я довършил! Едно от най-големите български издателства пуска един от най-големите български автори… A New Hope! ;)

 2. Кал says:

  О!-чакваме. :)

 3. Габи says:

  Супер, супер, супер, искам, чакам с нетърпение, ще се видим на Панаира, яко беше как се засякохме тая вечер в трамвая… поздрави!

 4. Finarfin says:

  Любо, какво става с “Легенди от Средната земя”? Нямам търпение да ги прочета.:)

 5. Lubo says:

  Уви, ситуацията се промени.
  Засега издаването е отложено, макар че книгата е напълно готова, включително с илюстрациите на Петър Станимиров. Издателят реши все пак да не рискува и да поиска разрешение от праводържателите.
  Ако получи отказ (което е почти сигурно) ще търси начин да я издаде. Ангажирал се е сериозно.
  А междувременно ми поръча да пиша “Сивия път”, чиято сюжет е само вдъхновен от Толкин. На това вече праводържателите не могат да кажат и копче. Всеки има право да каже “Аз бях вдъхновен от Толкин”.

 6. Morro says:

  Брей, какви мерки… Нали самият Толкин е писал, че много би се радвал идеите му да се разширяват и доразвиват във всички области на литературата и изкуството? Всъщност това за “Сивия път” е страхотна новина. Споменавал си го при Гришата – във връзка с една дискусия на тема трябва ли един творец да взима пари за създаваното от него… …или трябва да умре от глад :) . Много забавно ми стана от коментара ти тогава. С нетърпение го чакам това многотомно фентъзи.

  Мога ли да помоля да напишеш тук когато получите отговор за “Легендите…”, независимо какъв е?
  Благодаря и спорна!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>