ДВЕ ДОБРИ НОВИНИ

Радвам се да ви съобщя, че преди няколко дни получих специалната награда на фондация “Елизабет Костова” за проведа на “Предчувствие за край” от Джулиан Барнс.
И втората добра новина – ако е рекъл Господ, книгата с легендите от Средната земя ще се появи идната събота на Панаира на книгата. Ако това стане, вероятно ще можете да си я набавите и с автограф.

About Lubo

Writer, translator etc.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to ДВЕ ДОБРИ НОВИНИ

 1. Кал says:

  Каних се да те питам на срещата в петък за наградите на „Е. Костова“, но забравих… Честито! :)

  Блиц въпрос: Ако трябва да сравниш „Предчувствие за край“ с други книги, като съдържание или като въздействие – кои би посочил?

  И чакаме подробности за Панаира. ;)

 2. Lubo says:

  “Предчувствие за край” е много особена книга. Това е разказ как в самия край на един дълъг и скучен живот героят открива, че всъщност в живота му е имало трагедия с шекспировски мащаб, без той да знае. И по своя скучен начин се опитва да разбере как някогашната му младежка глупост е донесла жестоко зло на хората около него.

 3. Кал says:

  Това ми навява повей на „Морето, Морето“ на Айрис Мърдок (с която никак не се харесахме).

  Ти би ли го сравнил с нещо от тебепрочетеното?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>