БОЯТ В КРЪЧМАТА

Тия дни Петър Станимиров ме зарадва с няколко чудесни илюстрации към “Елесар”. Просто не мога да не споделя с вас една от тях – страховитите подвизи на джуджето Рори в “Трънката и лисицата”.

About Lubo

Writer, translator etc.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to БОЯТ В КРЪЧМАТА

 1. Lidia Petrova says:

  Не го виждам добре

 2. Lubo says:

  Може да се увеличава.

 3. Григор says:

  Като вечен критик, да си изкажа мнението.

  1. Накапаният восък по шапката на Рори хич не ми стои убедително. По-скоро ми навява мисълта, че той е танцувал върху масата твърде дълго необезпокоявано – нещо, което не ми се връзва с битка.

  2. Самата идея за Рори върху масата също не ми се връзва особено. Според повествованието, там все пак е имало бой, а не истеричен пристъп. Същото и за все още мирно и кротко седящите около масата хобити – би трябвало да са наскачали. А ако боят още не е започнал, то той започва с обръщането на масата от Рори – той просто няма как да я обърне върху тях, ако се е качил на нея.

  3. Самият Рори също ми е на места леко неубедителен. Брадата му е много далеч от рядка. Зъбите му също не са “едри, бели и здрави като воденични камъни”. Обувките са шити, на една идея от цървули – бих очаквал джудже да носи нещо масивно, с дебели подметки и метални налчета, като минимум. Плитките в брадата биха ми се вързали с елф, но на джудже ми пасват колкото дантелено шалче на ковач (да не говорим, че рядката младежка брадица на Рори не би стигнала за плитки).

  Извън това обаче, картината е страхотна. Атмосферата е хваната просто великолепно, емоцията на Рори е страхотна, изобщо – супер! Просто ако нямаше тези дребни лъжички катран, щеше да е невероятна илюстрация.

 4. geri says:

  Доста неясна снимка. Но иначе е мн хубава

 5. Bogdan says:

  ..какво му е неясно на снимката, …кликнете и си я увеличете:-) страхотна графика

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>